Hondenmassage

Massage voor honden: preventief, genezend, revaliderend, pijnstillend

Hondenmassage is nog niet helemaal gekend in onze contreien. In Nederland, USA, UK, de landen die meestal voor zijn op onze belgenlandje, is dit soort massage wel al helemaal ingeburgerd. Massage bewees daar al ruimschoots z'n nut.  Wat kan je bereiken met massage bij honden, waarvoor is hondenmassage nuttig?

Massage werkt preventief en genezend. Het activeert en reguleert het zenuw- en hormonenstelsel, hetgeen een sterke invloed heeft op de gemoedstoestand (en dus ook het gedrag) van je hond. Bovendien zorgt massage voor een betere doorbloeding en ontwatering hetgeen de spierspanning optimaliseert.

Probleemgedrag kan worden geremedieerd met massage: Door herhaaldelijk extreem gedrag gaat alle energie naar het hoofd. Dit bouwt een constante spanning op die doortrekt van hoofd naar rug. Zonder hier een uiteenzetting te geven over hoe het precies werkt, som ik even op wat met massage kan worden bereikt: je hond wordt zich meer bewust van zijn lichaam, de spanning wordt verminderd, je hond leert zich beter concentreren op moeilijke situaties, onzekerheid en angst kunnen worden aangepakt.

Daarbovenop kan hondenmassage uiteraard ook worden toegepast om iets oudere honden die af te rekenen krijgen met bijvoorbeeld artrose of artritis te helpen. Je hond kan veel baat hebben bij massage, net als een mens.  De helende en pijnstillende werking van massage is gelukkig niet meer enkel voorbehouden voor mensen, ook honden kunnen daar tegenwoordig van genieten.

Heb je hier vragen over, neem gerust geheel vrijblijvend contact met me op. Je vindt alle contactgegevens op het contactformulier.